Binnenwandisolatie

Akoestische Binnenwandisolatie

Thermische isolatie of warmte-isolatie is het isoleren van een woning en zorgen dat de warmteoverdracht tussen 2 wanden te minimaliseren. Naast warmte-isolatie bestaat er ook akoestische isolatie en dit betreft het isoleren van de woning tegen geluid. Mensen die instrumenten bespelen kunnen best een hoop geluid maken en dit is niet altijd even prettig voor omwoners. Naast instrumenten zijn er ook tal van andere geluidsfactors zoals dieren, geluiden van buiten door verkeer of een tv die erg hard staat. Voor dit soort zaken bestaat er akoestische binnenwandisolatie.

2 soorten isolaties

Je hebt 2 soorten akoestische isolatie en deze zijn contactgeluidsisolatie en luchtgeluidsisolatie. Bij contactgeluidsisolatie gaat het om het verhinderen van geluiden die doorgegeven worden door materialen en de constructie-elementen in de woning. Denk hierbij aan vloeren, deuren en andere elementen. De andere manier van isoleren is de luchtgeluidsisolatie. Door deze manier van isoleren kan geluid zich niet verplaatsen doormiddel van de lucht. Dit betreft dus geluiden zoals een verjaardag waar veel mensen herrie maken, geluiden van instrumenten en tal van andere bronnen van geluid.

Isoleren door ruimtelijke indeling

Er zijn een aantal belangrijke punten wat betreft het indelen van de ruimtes om zo op deze manier zo min mogelijk last te hebben van geluiden uit het huis of buiten het huis. Doordacht gebruik maken van de ruimtes in je huis is al een belangrijke stap. Slaapkamers moeten in een rustige omgeving zijn en daarom is het goed om deze zo ver mogelijk van de straatkant te houden en ver van wasmachines, dus simpelweg gezegd op een stille plaats. Als dit niet mogelijk is kan je altijd kiezen voor akoestische binnenwandisolatie. Zo kan je alsnog de meeste geschikte plekken kiezen en heb je ook weinig tot geen last van externe geluiden die je van je nachtrust af kunnen helpen.