De werkzaamheden van een dakdekker

 

U heeft ze vast wel eens gezien; werklui die bezig zijn op een dak. Veel mensen weten niet wat de werkzaamheden van deze personen zijn en daarom heeft een medewerker van dakdekker-concurrent.nl voor de werkzaamheden op een rijtje gezet. Zo heeft u een duidelijk inzicht in de situatie en kunt u eventueel een dakdekker in dienst nemen, wanneer u weet dat één van de werkzaamheden toegepast kunnen worden op uw woning.

De werkzaamheden van een dakdekker bestaan hedendaags voornamelijk uit het sneeuwdicht, waterdicht, vochtdicht en tochtdicht maken van uw dak. Het maakt niet uit op wat voor type dak u dit wilt laten doen, want dakdekkers werken op zowel platte als hellende daken. Dakdekkers zorgen ervoor dat uw woning voorzien is/wordt van een prettig woonklimaat in elke weersomstandigheid.

Platte daken

Bij platen daken is de voornaamste werkzaamheid om de daken vochtdicht te maken. Doordat het dak plat is, zal de dakgoot iets aflopen, zodat het water kan worden afgevoerd. Bij een plat dan is het tochtdicht maken van het dak een stuk eenvoudiger, want de wind komt natuurlijk nooit van boven, maar altijd vanaf de zijkant. Hierdoor zullen er geen speciale aanpassingen gedaan hoeven te worden, want de wind speelt een veel kleinere rol in vergelijking met een hellend dak.

Hellend dak

Bij een hellend dak is het juist het tegenovergestelde als bij een plat dak. Het hoeft namelijk niet geheel waterdicht te zijn, want het water kan gemakkelijk via de dakpannen naar beneden lopen. Wel moet de dakdekker ervoor zorgen dat de pannen elkaar goed overlappen en onder de dakpannen er een goede laag is aangebracht, zodat het dak wel tochtdicht is. Een hellend dak vangt namelijk veel wind.