Wat moet je doen als je wasdroger kapot gaat

 

Introductie:

Electronische producten gaan helaas niet mee zolang jij dat wilt. Ze gaan nu eenmaal af en toe kapot. Zo is dit ook het geval met je wasdroger. Gelukkig gaat een gemiddelde wasdroger wel langer mee dan een smartphone. Toch is de richtlijn dat een wasdroger mee gaat tussen de 5 en 15 jaar. Er zijn uitschieters van 20 tot zelfs 40 jaar. Maar hier zal ik niet op hopen.

Nu is de vraag wat precies je opties zijn op het moment dat je wasdroger kapot is. Hieronder vind je wat handige tips waar je rekening mee moet houden.

Tip 1: Tijdelijke Oplossing

Als de wasdroger kapot is zal je wasmachine nog steeds blijven draaien. Het is daarom belangrijk om een tijdelijke oplossing te zoeken voor de tijd die je moet overbruggen zonder wasdroger. Stel dat het lekker weer is dan is het slim om je was buiten op te hangen. Het droogt snel alleen je moet wel iets meer moeite doen om de was op te hangen.

Daarnaast kan je eventueel ook de was droger in de wasdroger bij de buren. Ze zeggen altijd dat je meer hebt aan een goede buur dan een verre vriend. Als je droogtrommel ermee op houd is dit zeker het geval.

Let op dat je de was niet zomaar binnen gaat drogen. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn. De was binnen ophangen zorgt er namelijk voor dat er veel vocht in de lucht komt. Dit vocht kan ervoor zorgen dat er schimmelplekken in het huis komen en huisstofmijt zich kan nestelen in stof.

Tip 2: Het gaat misschien wel even duren

Het is best begrijpelijk dat je niet per direct een nieuwe wasdroger hebt. Het kan zowel liggen aan budget, tijd of leveringsvoorwaarden. Houd daarom in je achterhoofd dat het wel even duurt voordat je weer beschikking hebt over een wasdroger.

Tip 3: Wasdroger laten maken

Ten derde kan je gaan kijken of de wasdroger nog te maken is. Zeker als hij nog niet zo oud is (2-7 jaar) is het de moeite waard om hem te laten maken. Hiervoor kan je bij reparateurs terecht. Deze kunnen hem waarschijnlijk voor maximaal €150 weer repareren.

Tip 4: Vergelijken een nieuwe

Als de wasdroger niet gemaakt kan worden – het te duur is – of je gewoon een nieuwe wilt hebben kan je gaan zoeken naar een nieuwe. Drogers kan je op veel verschillende plekken kopen. De site van de fabrikant tot de plaatselijke witgoedwinkel. Op het gebied van Prijs en assortiment zit er redelijk verschil tussen sommige locaties. De goedkoopste plek is sowieso het internet. Waar je de beste service krijgt is lastig te zien. Hoe dan ook, het is slim om voor het kopen van een nieuwe droger research te doen naar welke je precies zou willen hebben. Kijk hiervoor op het internet op sites zoals je hier ziet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *