Juist beveiliging

Uw woning beveiligen met de juiste sloten

 

U wilt de kans op een inbraak in uw woning of bedrijfspand zo goed mogelijk minimaliseren. Zeker nu er op jaarbasis enkele honderden woninginbraken plaatsvinden in Nederland, waarbij steeds vaker grof geweld gebruikt wordt door de inbrekers. Naast gevaarlijke situaties, kunnen inbrekers natuurlijk tal van waardevolle en dierbare spullen uit uw woning meenemen. Iets wat u maar al te graag zal willen voorkomen! Een slotenmaker kan u helpen bij het verbeteren van de beveiliging in uw woning, door u te helpen kiezen voor de juiste sloten in uw deuren en ramen in huis. Heeft u al de juiste sloten?

 

Kies voor cilindersloten

 

Het meest gangbare type slot wat momenteel op de markt verkrijgbaar is, zijn zogenaamde cilindersloten. Deze sloten worden geleverd met twee of drie contactpunten in de deurpost, waarbij drie contactpunten logischerwijs het meest veilig zijn. Het kost een inbreker hierbij namelijk veel meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot is. Iets wat een inbreker liever vermijdt! Wanneer u momenteel cilindersloten heeft met twee contactpunten, dan kunt u deze eenvoudig laten vervangen voor driepuntsloten. Op ramen is het gebruikelijk om te kiezen voor bijzetsloten, vaak aangeboden als oplegsloten en insteeksloten. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft en uw kozijn, welk slot het meest geschikt is.

 

Slot stuk? Ook dan staat de slotenmaker in uw omgeving voor u klaar, om hulp te bieden. In veel gevallen is een slot, zelfs na een inbraak, nog goed te repareren voor een slotenmaker. Probeer dit in ieder geval niet zelf, want dan is de kans groot dat u meer schade aanricht. Sloten zijn zeer complexe systemen, waarvan de kleine onderdelen erg makkelijk kapot gaan. Eenmaal kapot, zijn deze onderdelen vaak niet of nauwelijks meer te herstellen. Een slotenmaker kan uw slot dan enkel nog vervangen voor een nieuw model!