Loodgieter

Laat een lekkage in huis snel verhelpen

 

U kent het vast en zeker, de frustratie dat u een lekkage in uw woning niet zelf kunt oplossen. Vaak is de bron van een lekkage dermate lastig te vinden, dat u dit liever overlaat aan een erkende loodgieter bij u in de buurt. Om waterschade aan bijvoorbeeld het houtwerk van uw dak, de administratie of uw vloer tegen te gaan, is het raadzaam om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Des te langer u wacht, des te kleiner de kans logischerwijs is, dat u de waterschade volledig kunt herstellen. Iets wat u vanzelfsprekend maar al te graag voorkomt! Bij veel loodgieters is het mogelijk om de hulp van een spoedloodgieter in te schakelen, die ook buiten de vaste werktijden om nog naar u toe kan komen.

 

Bron van een lekkage

 

Het vinden van de bron van een lekkage is met het blote oog vaak niet goed te doen. Loodgieters beschikken over speciale apparatuur, waarmee het veel eenvoudiger is om de bron van een lekkage op te sporen. Dit kan bijvoorbeeld een gaatje of scheurtje in de dakbedekking zijn, het kan een scheur in de afvoer van een vaatwasser of wasmachine zijn, enzovoorts. Door de expertise die de meeste loodgieters hebben, is het vinden van de bron van een lekkage vaak een snel uitgevoerde klus.

 

Na het vinden van de bron is het zaak om de lekkage zo snel mogelijk te stoppen, met een tijdelijke of structurele oplossing. Het is niet in alle situaties mogelijk om direct te zorgen voor een structurele oplossing, denk bijvoorbeeld aan een scheurtje of barstje in uw dakbedekking. Om zo’n soort lekkage te verhelpen, zal een dakdekker in de meeste gevallen een deel van uw dakbedekking moeten vervangen. Een loodgieter zal in zo’n geval altijd zorgen voor een tijdelijke oplossing, om verdere waterschade tegen te gaan.