Bij goed timmerwerk horen goede schroeven

Bij goed timmerwerk horen goede schroeven

Geen timmerwerk zonder schroeven. Wanneer je kwalitatief goed timmerwerk af wilt leveren dan heb je ook goede schroeven nodig. Afhankelijk van het product dat je maakt wil je de juiste schroeven gebruiken. Ze moeten er niet alleen mooi uitzien maar ze moeten ook functioneel zijn.

Wanneer je bijvoorbeeld iets voor buiten maakt dan wil je dat je schroeven niet gaan roesten. Gaan ze wel roesten dan betekent dit een veel minder mooi eindresultaat omdat roestende schroeven nou eenmaal erg opvallen. Wanneer je bijvoorbeeld een vlonder of terras aan het maken bent, dan wil je ook de juiste schroeven met voldoende sterkte gebruiken. Anders kun je ze niet of nauwelijks in het hout boren. Of moet je voorboren, wat weer veel extra tijd kost.

Daarbij is ook de kwaliteit van je schroef erg belangrijk. Schroeven die minder sterk zijn, van minder hard materiaal zijn gemaakt of niet goed zijn afgewerkt, gaan vroeg of laat problemen opleveren. Zo kan je hout gaan splijten als de schroef er zich niet goed indraait, kan je schroefkop gaan slijten als het materiaal van de schroef te zacht is en waardoor je de schroef niet meer kunt verwerken. Ook wil je met de juiste sterktes werken voor de verschillende houtsoorten en materialen die je aan het verwerken bent.

Traditioneel werden schroeven vaak in de bouwmarkt gehaald. Voordeel is dat je ze snel even kunt meepakken, nadeel is dat schroeven hier heel erg duur zijn. Wanneer je knappe schroeven nodig hebt van een merk als Spax, dan betaal je al gauw 20 euro voor een doosje van een bepaald formaat. Tegenwoordig kun je bijna alle schroeven ook online bestellen. Vaak veel goedkoper dan bij de bouwmarkten, gratis verzonden en kwalitatief beter omdat ze van gespecialiseerde webshops komen. Door het grote aanbod zijn de prijzen ook zeer scherp. Kijk bijvoorbeeld maar eens op schroevengroothandel.

Kortom, klussen begint met de juiste materialen en gereedschappen. Succes met timmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *