Mexicaanse tuinkachel

Tuinkachel Tampico, geheel in Mexicaanse stijlhacienda

Ook als je op zoek bent naar een unieke tuinkachel in geheel eigen stijl biedt Tuinkachelgigant je een ruime keuze. Het assortiment bezit dan ook een ruime keuze aan verschillende soorten tuinkachels in allerlei typen, vormen en formaten. De Tampico tuinkachel van La Hacienda is hier een groot voorbeeld van. Deze tuinkachel is geheel in Mexicaanse stijl en daardoor het middelpunt in je tuin. Het zal iedereen direct opvallen die de tuin instapt.

Mexicaanse stijl

De Tampico tuinkachel van La Hacienda springt gelijk in het oog en kenmerkt zich door de unieke Mexicaanse stijl. De tuinkachel is dan ook gemaakt van keramiek in een geel oranje kleur. De hoogte van de tuinkachel is 68 centimeter en de diameter telt 31 centimeter. Hierdoor past de Tampico tuinkachel binnen iedere tuin. Het onderstel van de Tampico is van staal, wat zorgt voor extra stevigheid en veiligheid. Stabiliteit is wel degelijk van belang uiteraard als het om vuur gaat. Zeker als er ook kleine kinderen in de buurt zijn.

Koken

De Mexicanen gebruikte van oudsher dit type tuinkachel om op te koken. Ook op deze tuinkachel van La Hacienda kun je dus bijvoorbeeld tortilla’s klaar maken. Dit zorgt voor extra sfeer in je tuin en maakt dat je nog langer buiten vertoeft. Standaard wordt dan ook een deksel meegeleverd zodat je ook tijdens lichte regen de kachel aan kunt laten. Door het deksel komt er namelijk geen regen binnen in de haard en brandt het vuur gewoon door. Wel zo handig met ons klimaat. Droge zomers zijn bijna uitzondering helaas.

Warmte vasthouden

Door de materiaalkeuze van de fabrikant, namelijk keramiek, houdt de Tampico tuinkachel heel veel warmte vast. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder hout hoeft te gebruiken tijdens het stoken, het zorgt namelijk ook dat je een groot gezelschap eenvoudig van warmte kunt voorzien. Dit ondanks het relatief kleine formaat van de Tampico. Zo kan tot laat in de avond genoten van de warmte die de kachel uitstraalt.

Onderhoudsvrij

Door de materiaalkeuze van fabrikant La Hacienda is de Tampico tuinkachel zeer onderhoudsvrij. Daarnaast is de tuinkachel ook nog eens zeer weersbestendig. Als je de tuinkachel niet gebruikt heb je er dan ook weinig omkijken naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *