Verstopping in de leiding

Last van een verstopping? Loodgieters helpen u!

 

Naast een lekkage, vormt ook een verstopping een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters. Een verstopping brengt namelijk niet alleen een ontzettend smerige lucht met zich mee, ook kan een verstopping ervoor zorgen dat u niet langer gebruik kunt maken van de gootsteen of uw toilet. U moet er toch niet aan denken, dat u een hele avond in een vieze lucht zit en niet naar de wc kunt? Wanneer u vermoedt last te hebben van een beginnende verstopping, is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Schakel een loodgieter ook in als u uw afvoer wilt laten onderhouden! Met goed onderhoud is het voorkomen van een verstopping namelijk vrij eenvoudig in uw woning. Wij geven u in dit artikel graag een aantal tips!

 

Zelf actie ondernemen tegen een verstopping

 

Gelukkig kunt u het merendeel van de tips om een verstopping in uw afvoer te vermijden zelf uitvoeren. Denk er bijvoorbeeld aan hoeveel toiletpapier u gebruikt en hoeveel etensresten er in uw gootsteen verdwijnen! Door niet teveel toiletpapier te gebruiken en een zeefje in uw gootsteen te leggen, vermindert u de kans op een verstopping in uw afvoer al aanzienlijk. Dit geldt overigens ook voor de afvoer die buitenshuis loopt. Denk hierbij aan een speciaal kapje over uw regenpijp om takjes en bladeren tegen te houden, een deksel over uw putje om steentjes, takjes, etc. tegen te houden, enzovoorts.

 

Door laten spuiten van de afvoer

 

Vervolgens is het zaak om uw afvoer eens per half jaar of jaarlijks door te laten spuiten door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Ondanks uw goede bedoelingen, kan er namelijk altijd een beginnende verstopping in uw afvoer ontstaan. Het is immers onmogelijk om alle etensresten en takjes tegen te houden! Bij het doorspuiten van de afvoer, spuit een loodgieter onder zeer hoge druk een grote hoeveelheid water door uw afvoer. Hiermee worden beginnende verstoppingen letterlijk opgelost en kunnen deze niet doorgroeien tot serieuze verstoppingen.

 

Wilt u meer weten over de hulp, die een loodgieter u kan bieden bij het tegengaan van een verstopping? Neem eens contact op met uw loodgieter!